Innoveren met de praktijk

Innoveren is één van de kerntaken van TNO. Op het gebied van stofarme gereedschappen en sensoren heeft TNO veel innovatieve concepten ontwikkeld. Dit heeft geresulteerd in vele prototypen voor verschillende soorten oplossingen met als centrale doelstelling de blootstelling aan gevaarlijke stoffen te verminderen of monitoren. Hiermee kan een gezonde werkomgeving voor werknemers worden geborgd. Veel van deze oplossingen zijn terug te vinden onder gereedschappen zoeken.

Voor de ontwikkelingen van on-tool oplossingen voor gereedschappen werkt TNO graag samen met marktpartijen. De bundeling van kennis en markt is een succesvolle samenwerking gebleken, wat heeft geresulteerd in effectieve oplossingen. TNO beschikt daarvoor over diverse ontwerptools en heeft goede testfaciliteiten en stelt deze graag aan u beschikbaar.

Daarnaast werkt TNO aan nieuwe technologieën en ontwikkelingen, zoals sensoren en digitalisering, om het mogelijk te maken blootstelling vast te stellen in hoge resolutie in tijd en plaats en deze in (near) real time beschikbaar te maken. Er wordt gewerkt aan een Virtual Occupational Hygiene Assistent waarmee persoonlijke en geautomatiseerde preventieve maatregelen binnen bereik komen.

Samenwerken met de praktijk

TNO wil graag samenwerken met partners met het doel deze innovaties “op de markt” beschikbaar te krijgen. Heeft u interesse of vragen? Stuur dan een e-mail naar stofvrijwerken@tno.nl.

Stuur een email